Водoпад под вода ???

Прекрасната зелена и сина морска вода во ”слободен пад” на југозападната страна на островот Маурициус можеби наликува на подводен водопад, но сепак, се работи за илузија создадена со движењето на песокот и тињата од ситни камчиња под влијание на морските струи.

 

podvod2
podvod3
podvod4

 

Оваа магична појава која го одзема здивот, е видлива само од птичја перспектива а, може да ја видите и на Google Maps.

podvod5
podvod6

 

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...