Во вотката вода или обратно? :)

Млад католички свештеник бил премногу нервозен пред првата миса, па за совет го прашал бискупот. Овој му дал совет , да испие чаша вода со неколку капки вотка, за да се чуствува послободно и посамоуверено. Свештеникот го послушал советот и ја завршил својата прва миса самоуверено и без трема.

Но, на враќање во својата одаја нашол ливче од бискупот, а во него пишувало….

Почитуван свештенику, честитики за првата миса, НО, следниот пат ставете неколку капки вотка во водата а, не обратно. Покрај тоа еве и неколку совети во врска со вашата миса кои не смеете да ги повторите:

1. Нема потреба да ставате парчиња лимон на работ на пехарот

2. Ормарот покрај олтарот е исповедалница а не WC

3. Друг пат не потпирајте се на статуата на Богородица и нема потреба да ја гушкате и бакнувате

4. Постојат 10 заповеди а не 12. 12 се апостоли а не 7. И никој од нив не бил џуџе

5. Исус и неговите апостоли не ги нарекуваме J.C & company

6. Давид го победи Голијат со прачка и камен. Не го претепа и не му го истури мозокот

7. Јуда не го нарекуваме курвин син и покрај тоа што го предал Исус

8. Папата не е El Padrino.

9. Bin Laden нема апсолутно никаква врска со смртта на Исус

10. Светата вода не е за одмивање под пазуви

11. Никогаш не смеете да се молите седнати на скалите со библијата под нога

12. Хостијата не е твое мезе за со вино, туку е за верниците

13. Грешниците одат во пеколот а, не ”у пичку матер”

14. Поканата за танц не е лоша работа , ама полка низ црквата не ”лепи”

15. Оној у ќошот , покрај хорот , кој го нарекувавте педер, контраш и травестит у сукња впрочем бев јас.

Се надевам дека за следната миса овие грешки ќе бидат надминати

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...