Во утробата на Земјата

Ер Ванг Донг (во превод: Втора Кралска Пештера) е огромна пештера која се наоѓа во покраината Вулонг во Кина. Најголемата измерена должина на пештерата е неверојатни  26.020 метри. За тоа колку е голема оваа пештера говори и фактот што таа си има сопствен метеоролошки систем.  Во една од најголемите простории во пештерата, која е со површина од 5 хектари, се формира магла во висина од 250 метри и го крие сводот.

Фотографот и спелеолог Роби Стоун детално го има истражувано ова неверојатно чудо на природата. Проследете го неговото патешествие преку следните фотографии:

 

1

2

3

4

5

6

7

8

9

11

15

16

22

25

26

84

99

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...