Skip to main content

Верувале или не, сеуште постојат бесмислени закони во некои држави во САД. Почудно е тоа што тие мора да се почитуваат или во спротивно прекршителот ќе биде соодветно казнет.

Дали некој ги прекршил овие закони и дали добил казна, не знаеме.

Познат е еден обид за ”прекршување”. Имено, фотографот од Менхетн, Оливија Лохер, направи серија на фотографии каде се осликани овие бесмислени закони.
Серијалот носи наслов ”Се борев со Законот” и освен што е навистина забавно и интересно да се види како изгледаат бесмислените закони кога се кршат, не гледаме ништо страшно, најмалку казниво. Со закон! Макар и бесмислен.

 

Аризона: Дома не се дозволени повеќе од 2 вибратораАризона: Дома не се дозволени повеќе од 2 вибратора 

 

Калифорнија: Не е дозволено возење велосипед во базенКалифорнија: Не е дозволено возење велосипед во базен

 

 

Алабама: Забрането е носење сладолед во задниот џеб на пантолонитеАлабама: Забрането е носење сладолед во задниот џеб на пантолоните

 

 bz04Делавер: Фармерки со тесна и нагласена половина се забранети

 

 

bz05Тексас: Строга забрана за чудни детски фризури

 

 

bz06Хаваи: Ќе бидете казнети ако имате паричка во ушите

  

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...