Уметноста го освои Тајмс Сквер: Њујорк обоен со сликите на Лео

”Art Takes Times Square”. Под ова мото на Тајмс Сквер, во организација на www.see.me се одржа голем мултимедијален перформанс. Уметноста го ”освои” Њујорк, го освои светот.
И еден наш јунак беше дел од овој проект, на пат да го ”освои” светот.

Ве покануваме, низ фотографии, да погледнете како беше во Њујорк при откривањето на најголемиот уметнички видео билборд. 

art-takes-time-square

l3

l4

Меѓу присутните беше и Мира Митрова (ArtMira), уметник, сликар и графичар, од Македонија која живее и работи во САД.

l5

l6

Збогатено со неколку изведби на уметници, разни стилови, интересен концепт и многу талентирани, ведри лица.

l11

l12

l15

l19

l34 

Сите поканети беа сведоци на официјалната презентација на најголемиот уметнички билборд. 

l1

l2

l65

А, имаше и што да се презентира, што да се покаже на светот. Само неколку млади, талентирани уметници од цел свет, во избор од милиони пристигнати пријави, беа почестени, наградени и вклучени во овој огромен проект.

Се сеќавате ли на нашиот мал херој?

Page14

 На најголемиот билборд, за своето место се избори и нашиот ЛЕО СТЕВАНОВИЌ

 

988657_608743925817095_189658019_n

Прекрасно! Њујорк обоен со сликите на Лео. 

Честитки до Лео и му посакуваме многу успех, кој допрва ќе го следи овој мал а, толку голем уметнички генијалец.

Сликите на Лео Стевановиќ од Македонија ќе бидат прикажувани на билбордот на Тајмс Сквер во текот на целата недела. Значи, LEO STEVANOVIC MACEDONIA!

leomacedonia 

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...