Ти можеш за двајца

„Ти можеш за двајца“

Pending Coffee Иницијативата го организира својот прв настан во четврток, на 25-ти април, во 20.30 часот, кој ќе се случува во Кафе-Книжарница Магор. Идејата позади овој настан, е да започне една иницијатива од хумантирен карактер. Имено, со секое испиено кафе, а платено второ, второто да биде за некој кој не може да си го дозволи истото. Оваа идеја функционира беспрекорно во други земји, и оваа Иницијатива е прва од ваков карактер во нашата земја.

Print

За почеток, додека да се стекне навика и додека идејата да почне да функционира во својата основна форма, сретствата собрани од настанот ќе овозможат кафето и храната да бидат однесени на оние за кои се наменети.

Станува збор за истакнување на основните човечки вредности, хуманоста, довербата дека идејата нема да се злоупотреби и храброста да се преземе ризикот во ова општетсво да се направи нешто бескомпромисно добро. Се во еден филџан кафе. Навистина, секој од нас може за двајца!

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...