Skip to main content

Германскиот уметник Маркус Ројгелс е специјалист во high-speed и макро фотографија.
Со изолирање на ударите на басот во техно музиката, Маркус ги ”фаќа” овие неверојатни и кратки моменти на експлозија на бои.

tkako Tkako2

Тоа го прави на следниот начин:

1. Боите и водата ги става на балон со кој го обвиткува звучникот.
2. Ги изолира ударите на басот и го врти звучникот со отворот нагоре.
3. Користи микрофон кој е вклучен во StopShop единицата која ја иницира камерата/блицот да фотографира кога се емитува звук.
4. Експериментира со звуците и боите да добие максимален ефект на синхронизација.

Крајниот резултат е видлив на фотографиите:

SONY DSC SONY DSC t111 t22 SONY DSC t43 t8 t7 t12 t6 SONY DSC

 

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...