Tagged: фотографија

Планета Земја: Најљубезната домаќинка

Нашата планета.Зелена. Сина. Прекрасна. Најубавото место за живеење во целата галаксија. Погледнете ги фотографиите од оваа убавица. И секогаш сетете се дека треба да ја чуваме за да остане ваква и за нашите деца...

Жешките навивачки

Во пресрет на 20то светското првенство во фудбал кое ќе се одржи во Бразил од 12 јуни до 13 јули оваа година , да се потсетиме како изгледаа навивачките на претходното првенство во 2010та

365те денови на Јане Наумоски

Jане Наумоски a.k.a @mufix наш пријател од мрежите .  -Опиши се Љубител на креативна слобода и изразување. Така, по професија UI дизајнер, по пасија фотограф. Блогер којшто во моментов работи на редизајн на својот...

Нашата твитер другарка Фиданска

 Елена Фиданска е битолско чупе. Ја знаеме како фотограф од социјалните мрежи. Но најдобро нејзе би ја опишале нејзините најблиски. Еве што рекоа. Шокаровски Петар Фиданска. Револуционер, активист, анархист левел терорист. Медиумски демнач и...

Кога ветрот ги мрси и коси крошните

Интересната природна појава и необичната форма на дрвјата, на падините на Слоуп Поинт, Нов Зеланд, се должи на силните Антарктички ветрови. На најјужната точка на островот дрвјата им пркосат на силните ветрови и не...

Дарина во потрошувачкиот свет

Daryna Kossar, дизајнерка и фотографка од Киев, наместо да појадува и да се шминка, својата креативност ја изразува со елементите кои се составен дел од тие две секојдневни ”операции”. Фотографиите на оваа талентираната уметница...

Во борба со бесмислените закони

Верувале или не, сеуште постојат бесмислени закони во некои држави во САД. Почудно е тоа што тие мора да се почитуваат или во спротивно прекршителот ќе биде соодветно казнет. Дали некој ги прекршил овие...

Michael David Adams: Со фотоапарат под вода!

Не е природно за човекот да живее под вода. Затоа пак уметноста успешно ”плива” во секаква средина, па дури и вода. Michael David Adams направи серија на фотографии снимени целосно под вода. На маестрален...

Бајката на една мајка

Креативна мајка и заспано бебенце… и ете! Бајките и приказните за мали деца се прекрасно илустрирани благодарение на една многу креативна и вредна мајка. Се вика Квини Лиао, има три деца и неверојатна фантазија....