Tagged: улица

Ситуација на улица

Навидум, обични животни ситуации на сосем обични локации. Но, сепак… Со внимателно мерење и визуелизирање, францускиот уметник Шарл Левал направи серија на инсталации низ улиците на Париз. Сценографијата ја сочинуваат скалите, столбовите, ќошињата, олуците,...

Наместо во галерија, на улица!

Убавината е во окото на гледачот! Секојдневието како подлога за уметнички израз. Добро осмислени и реализирани уметнички дела кои не се стуткани во некоја галерија, туку се баш таму – на улица! Имате ли...

Обои ме! Улична уметност

Дајте му нов живот на сивилото во својот крај, темните улички , еднобразноста ! Со малку боја многу труд и љубов ќе го победите сивилото и ќе создадете дело на кое ќе се гордеете...

Пролет 2013: Street Style

Уредно фаќавме белешки за сите трендови прикажани на модните ревии, но сепак она што се случува на улиците е тоа што не инспирира во одредувањето на трендот во модата. Дамите за оваа пролет одбраа...