Tagged: сликарство

Пластик Класик

”Пластик Класик” е збирка на репродукции на класичните уметнички дела во која уметничката Џејн Перкинс дава современ осврт на старата школа на мајстори на сликарството. Копчиња, играчки, пластични фигури, секојдневни предмети во служба на...

Познати непознати сликари

Сте чуле за нив и сте виделе дела на Рембрант, Пикасо, Полок, Моне, Мане… Ама, дали знаевте дека некои познати личности (политичари, музичари па и самиот Адолф Хитлер) имале уметничка ”жичка” и сликале? Еве...

Бајка на дланка

Русинката Светлана Колосова, музичар и уметник,  не користи платно за своите слики. Користи нешто што е многу подостапно. Дланките на рацете. Бајките на Ханс Кристијан Андерсен и традиционалните руски бајки се тема на овие...

Мали-големи уметници: Лео Стевановиќ

Кажете Здраво и Браво за Лео Стевановиќ! Лео е 7-годишно дете од Неготино кое од својата 3 година покажал голем интерес кон ликовната уметност. Тој сега активно се занимава со сликање, користејќи разни техники....