Tagged: природа

Кога ветрот ги мрси и коси крошните

Интересната природна појава и необичната форма на дрвјата, на падините на Слоуп Поинт, Нов Зеланд, се должи на силните Антарктички ветрови. На најјужната точка на островот дрвјата им пркосат на силните ветрови и не...

Есенска експлозија на бои

  Есента е втора пролет, кога секој лист е цвет! -Албер Ками Величествената природа е во своето најубаво руво. Излезете на свежиот есенски воздух и уживајте во раскошот на боите. Еве и мотив: 12...

”Фатена” убавина

Природата како најголема инспирација и главен ”виновник” за прекрасните пејсажи на германскиот уметник  Kilian Schoenberger. Исланд, Шкотска, Норвешка, мистични шуми и мирисни ливади, високи врвови и живописни долини. Нема фотошоп, нема засилување на бои…само...

Виножото од есенски лисја

И додека есента е во полн сјај, собравме неколку фотографии на есенски лисја кои благодарение на есенските бои и начинот на аранжирање формираат прекрасни виножита. Наполнете ги очите со бои а, за вистински да...