Tagged: парк

Кога ветрот ги мрси и коси крошните

Интересната природна појава и необичната форма на дрвјата, на падините на Слоуп Поинт, Нов Зеланд, се должи на силните Антарктички ветрови. На најјужната точка на островот дрвјата им пркосат на силните ветрови и не...

Нереално реални пејсажи

Прекрасни и по малку морничави, налик на убавината и морничавоста на “Game of Thrones”. Пејсажите изгледаат нереално, како да се од некој друг свет, но, сепак вистински се и реални, баш како светот наречен Земја. ...

Парк-шумата од бамбуси во Сагано

Сагано Парк-Шумата од Бамбуси се наоѓа во Арашијама на периферијата на Кјото. Претставува едно од природните убавини во Јапонија. Интересен факт за овој парк е заштитениот звук. Имено, звукот што го прави ветерот додека...

Takinocho Shibazakura, Парк за романтични прошетки

Дали сте во потрага по најромантичното место на кое сакате да ја однесете саканата личност? Takinocho Shibazakura Park во Јапонија е една од најверојатните дестинации. Здивот ќе ви го одземат непрегледните ливади со флокс...

Квадрат Парк

Не ви е потребна акција ”Засади дрво” а, ниту немањето простор не го оправдува немањето зеленило. Ако се сака, сè се може!