Tagged: море

Куќа со мирис на море и лимони

Во Тарагона, Шпанија, покрај морскиот брег, во овоштарникот со миризливи лимони се издига прекрасна бела куќа. Со правилниот, геометриски дизајн како да си играл самиот Пикасо. Обезбеден е простор за непречено струење на морскиот...

Водoпад под вода ???

Прекрасната зелена и сина морска вода во ”слободен пад” на југозападната страна на островот Маурициус можеби наликува на подводен водопад, но сепак, се работи за илузија создадена со движењето на песокот и тињата од...