Tagged: кина

Резба за Гинис

На кинескиот уметник Женг Чунхуи му беа потребни 4 години да ја создаде најголемата скулптура од дрво на светот. Резбата се круниса со овој епитет и неодамна влезе во Гинисовата Книга на Рекорди благодарение...

Во утробата на Земјата

Ер Ванг Донг (во превод: Втора Кралска Пештера) е огромна пештера која се наоѓа во покраината Вулонг во Кина. Најголемата измерена должина на пештерата е неверојатни  26.020 метри. За тоа колку е голема оваа...

Да го преброиме ”пазарот”…на кинески начин!

Автобусот е едно од најпопуларните превозни средства на жителите на Кина. Еден билет за градски превоз чини 1 јуан (8 денари). И покрај гужвите и брзаницата, замислете само како изгледа кога навечер илјадници вработени...

Е, ова е Шангај!

Неверојатно патување низ Шангај, различен и ексцентричен, дом на 23 милиони луѓе.  Доживејте ја промената на ритмот, миговите во денот, душата на градот со ова  тime-lapse видео снимено од фотографот Роб Витворт и експертот...

Кинески градини. Дали е ова Рајот?

Доживејте ги прекрасните кинески градини. Со неверојатна прецизност и во дослух со природата преку спојот на боите кои одзмаат здив овие градини се вистинско место за одмор на сите сетила. Уживајте барем во фотографиите...