Tagged: кафе

Најдобрите готвачи за најдоброто кафе

Италија. Кафе. За да се направи 22. годишен календар за омиленото  кафе на италијанците – Lavazza кафето, Мартин Шулер направи интересна фото-сесија со најдобрите готвачи на светот. Иновативни, креативни, мајстори во својот занает, величествената...

Храна во исчезнување

Климатските промени, ненавремената адаптацијата на земјоделците на надворешните температури, порастот и нерамномерната распределеност на светската популација, загадувањето и што уште не….За неколку децении ќе останеме без основните прехранбени производи и слатки задоволства кои ги...

Kopi Luwak-Кафе

Kopi luwak или Кафе од Цибетка се произведува од зрна кои се изедени од Азиска Цибетка и исфрлени преку измет  . Оригиналниот метод е со собирање на изметод диви Цибетки  во природата, но се...

Ти можеш за двајца

„Ти можеш за двајца“ Pending Coffee Иницијативата го организира својот прв настан во четврток, на 25-ти април, во 20.30 часот, кој ќе се случува во Кафе-Книжарница Магор. Идејата позади овој настан, е да започне...