Tagged: Илустрации

Seb Jarnot – Илустрации

Seb Jarnot е роден 1970 год. покрај брегот на Лоара. Студирал визуелни комуникации и неколку години работел за рекламни агенции. Од 1998 година  започнува да работи како илустратор фри-ленсер. Соработувал со многу магазини и весници...

Илустриран ”Гавран”

Може ли да се наслика лудилото? Може ли да се долови чуството на темнина, очај и неизмерна болка? Кој е авторот кој раскажува за мистериозната посета на гавран кој може да зборува кај еден расеан љубовник...

Со едноставност до оригиналност

Оригинални илустрации како комбинација на предмети од секојдневието со неколку едноставни цртежи. Нотес, грозд, тапа, половина колаче, неколку линии, креативност, мудра поставеност на предметот и насоката на линиите за да се добие тридимензионален ефект...

Супер девојките на Стенли Лау

Илустрациите на Стенли Лау имаат силна естетика, визуелен флуид и се прекрасна мешавина на западната и источната уметност. Овој светски познат графички дизајнер и концептуален уметник продолжува да биде пример за новите генерации на...

Цртачот со тапија – Giuseppe Cristiano

Џузепе Кристијано. Порано пишуваше и црташе сценарија за рекламни агенции, црташе стрипови и илустрации. И сега го прави истото, но пишува и книги за тоа. Неговите упатства за изработка на Storyboard, фино спакувани во...