Tagged: земја

Планета Земја: Најљубезната домаќинка

Нашата планета.Зелена. Сина. Прекрасна. Најубавото место за живеење во целата галаксија. Погледнете ги фотографиите од оваа убавица. И секогаш сетете се дека треба да ја чуваме за да остане ваква и за нашите деца...

Нереално реални пејсажи

Прекрасни и по малку морничави, налик на убавината и морничавоста на “Game of Thrones”. Пејсажите изгледаат нереално, како да се од некој друг свет, но, сепак вистински се и реални, баш како светот наречен Земја. ...

Гигантска уметност

На уметникот Хорхе Родригез Герада му беа потребни 30.000 парчиња ситен градежен материјал (летви, клинци), 2.000 тони земја и 2.000 тони песок и камчиња со разна големина, за да ги обликува, на површина од...