Tagged: забава

Влакнести чорапи

 Кинеските производители создадоа чорапи кои треба да ги одвратат перверзните погледи кон младите девојки  Една англиска модна блогерка реши ова да го тестира. Еве ги резултатите

Теорија на забава

Скриената камера има пред сè намера да нè забави и насмее. Но, Швеѓаните се досетиле на нешто уште поинтересно и поучно. Да се смени свеста на јавноста за важноста на движењето, тим на стручњаци...

Во борба со бесмислените закони

Верувале или не, сеуште постојат бесмислени закони во некои држави во САД. Почудно е тоа што тие мора да се почитуваат или во спротивно прекршителот ќе биде соодветно казнет. Дали некој ги прекршил овие...

Како сите станаа жирафи на Фејсбук?

Забележавте ли дека вашите пријатели ја менуваат фотографијата на профилот на Фејсбук и наместо своја, ставаат фотографија на жирафа? Тие се оние ”казнетите” или оние кои не успеале точно да одговорат на поставената загатка:...

Женски соби

Престојуваат во нив, учат, сонуваат. Тука се скриени сите младешки желби, тука се исплакани сите солзи по болното раскинување со дечкото, но тука се и сите радости на новите љубови. Тука се прават најсочните...

Кога ќе се спојат бојата и телото – Фестивал!

На Вуртерзе (Wörthersee), алпско езеро на југот на Австрија во покраината Корушка по трет пат се одржа World Body Painting Festival. 30.000 посетители, уметници од 45 земји, натпревари, многу претстави, уметнички изложби, добротворни приредби,...

Човечиња во добро познати улоги

Ги знаете оние пластичните човечиња од Playmobil? Е, баш со нив, Ричард Унглик создава сцени или поточно повторно ги создава познатите сцени од класичното сликарство, омотите на албуми или филмските постери. Секоја сцена е...

Збогум на ”Breaking Bad”

Ете, дојде и тој ден. Серијата која, според многумина, е едно од најдобрите телевизиски остварувања, го доживеа финалето. Очекувано, возбудливо, непредвидливо, крваво? Да, се од горе наведеното.  За да го одбележиме крајот, еве неколку...

Мојот татко е Бетмен, та-на на-на Бетмен!

Носи маска Бетмен, зборува како Бетмен и за забава на своите четири деца прави вакви Vine филмчиња. Та-на, на-на, таткото Бетмен е вистинска сензација. Дали успева да им покаже што е добро а, што...

Симпсонизација

Симпсонизација е она што го работи белгискиот уметник Adrien Noterdaem кој се појавува под псевдонимот ADN . Овде е прикажана симпсонизацијата на познатата серија Game of Thrones.  

Куферот на преглед, молам!

Планирате летување, патување летово? Ќе ви треба куфер. Ќе треба убаво да се спакувате, безбедно да патувате и брзо да стасате. Е, па, ако не сте ”јунак” воопшто немојте ни да се обидете да...

Чичко, пушти летки!

Досадно ви е? Ги броите деновите до годишниот одмор? Или само сакате да си играте со децата? Па, покажете им дека ”ве бива” од обичен лист хартија да направите авион! Со малку умешност вие...

Тролање мрежа на мрежа!

Друштвени (социјални) мрежи насекаде. Фатени во пајажина, нужда, навика или забава? И, мета на секојдневно тролање. Да, ги троламе мрежите, на мрежите. Еве и ние да не сме покусо:          ...