Tagged: екологија

Еко канцеларија: Диши длабоко и работи во ”зелено”!

Асфалтот, бетонот, металот го окупираа светот. Се помалку има зелени површини, белите дробови на планетата, за жал, се се помали и помали.  И наместо да се жалиме, да превземеме нешто! Во двор, во домот…а...

Квадрат Парк

Не ви е потребна акција ”Засади дрво” а, ниту немањето простор не го оправдува немањето зеленило. Ако се сака, сè се може!    

Неговото величество дрвото

Пред Вас се дваесет фотографии од различни дрва кои растат ширум светот. Се надеваме дека човекот, кој е и главен фактор овие бели дробови на планетата да исчезнат, сепак ќе се освести и овие...