Tagged: графити

Графити, уметност од улицата

Графитите претставуваат слики и знаци кои се сликаат или нанесуваат на јавни површини. Некои графитите се сметаат за облик на современа уметност, додека во некои земји тие се забранети и цртањето на графитите се...

Уметност на асфалтот

Секоја година година во градот Лејк Ворт на Флорида се одржува овој необичен уличен фестивал. Оваа година се одржа на 22-23 февруари , и тоа јубилејниот 2оти фестивал.Погледнете низ фотографии како се изразија младите...

Сè се движи

Да им се даде движење на статичните објекти е тешко изводлива задача. Но, не и за српскиот уметник ABVH кој ги изработува овие гифчиња на многу креативен налин. Со доза на хумор, прецизни детали...

Децата од улиците на Алис

Алис Пасквини е визуелен уметник од Русија која работи како илустратор и сликар во Рим. Оваа млада сликарка (родена е 1980 год ) својата работа од Русија ја продолжува во Велика Британија, Шпанија, Италија…...

Bart Smeets – Мурали или графити?

Bart Smeet или попознат под псевдонимот  Smates е уметник во категоријата улична уметност . Познат е затоа што има неверојатни мурали…Боите се прекрасни, вивидни а, деталите импресивни. Дали се наоѓаат на фасадите на зградите или...

Обои ме! Улична уметност

Дајте му нов живот на сивилото во својот крај, темните улички , еднобразноста ! Со малку боја многу труд и љубов ќе го победите сивилото и ќе создадете дело на кое ќе се гордеете...