Tagged: градина

Неговото величество дрвото

Пред Вас се дваесет фотографии од различни дрва кои растат ширум светот. Се надеваме дека човекот, кој е и главен фактор овие бели дробови на планетата да исчезнат, сепак ќе се освести и овие...

Лековити билки: Маточина

МАТОЧИНА , пчелник, лимон трева (Melissa officinalis L.) Лекарско име: Folia Melissae Расте во градините , како полудива се наоѓа и во близина на населени места, а понекогаш и во шуми. Расте до височина од...