Tagged: гаџети

Гаџетчиња, да ви се најдат!

Ви треба, не ви треба… Додека се одлучите веќе ви се допаднале, па без нив не можете. Практични и уникатни, овие гаџети сигурно ќе ви се најдат по дома…и надвор.    

Гаџети за по дома и по надвор

Ставете мед од пилето. Понесете си light-saber кога врне. Извадете си ги штиклите од вентилаторот. Седнете на столчето над масата. Чувајте пари на видно место. Избришете ја досадната мува. Немате поим што блебетаме така?...

0

Гаџетчиња за дечиња

Деновите на зелените прасенца им се одбројани. Ги оддува овој Angry birds Лебдечки RC балон. Со командите на далечинскиот управувач може да го летате во сите насоки. Овој балон не може да ви одлета...

CAT B15 – Супер отпорен мобилен телефон

CAT B15 е првиот андроид на компанијата која претежно се занимава со производство на градежни машини. Според дејноста на производителот такви и се очекувањата и од телефонот. ОТПОРЕН на екстремни услови. Во тој контекст...

Енергетски ефикасни објекти

Најновите трендови во градежништвото тежат кон енергетски ефикасни објекти. Zero-energy building, позната и како zero net energy (ZNE) е зграда со нулта вкупна енергетска потрошувачка и нулта емисии на јаглерод на годишно ниво. Згради кои...

Гаџети – малите нешта за важните работи

Гаџети (англ. Gadgets) се мали предмети кои извршуваат одредена функција. Обично се технолошки апарати но и најобични предмети кои го поедноставуаат секојдневниот живот. Иновативните решенија се применуваат на разни предмети, правејќи ги не само...