Tagged: вкус

Винопедија: Вино и Мирис и Вкус

Велат дека виното треба да се дооживее со сите сетила. Треба да ги надразни непцата и да ве облее со пријатен мирис. За целосниот впечаток за вкусот и мирисот на виното влијаат неколку фактори,...