Tagged: видео

Метаморфозата на една жена

Мултимедијалната уметница Ема Ален има дарба и вештина за специјални ефекти со шминка. Своето знаење и умешност ги внесе во прекрасното stop-motion видео кое го нарече ”Ruby” и кое ја осликува метаморфозата на една...

Фејсбук во хартија

Познавате некој кој мноооогу сака да биде во постојан контакт со семејството и пријателите но, мака мачи со модерната технологија? Фејсбук од сега е достапен и во печатена верзија! На хартија…јухууууууу!!!! Е па, бујрум:

Нереално реални пејсажи

Прекрасни и по малку морничави, налик на убавината и морничавоста на “Game of Thrones”. Пејсажите изгледаат нереално, како да се од некој друг свет, но, сепак вистински се и реални, баш како светот наречен Земја. ...

А, што ако не спиеме?

Ви се случило  вам, сигурно, да поминете барем една ноќ без сон. Или повеќе? Но, дали сте помислиле што би се случило кога воопшто не би спиеле? Ако вие не сте помислиле на таква...

Мојот татко е Бетмен, та-на на-на Бетмен!

Носи маска Бетмен, зборува како Бетмен и за забава на своите четири деца прави вакви Vine филмчиња. Та-на, на-на, таткото Бетмен е вистинска сензација. Дали успева да им покаже што е добро а, што...

Дизајн-филозофијата на Apple објаснета во прекрасно видео

”Што сакаме луѓето да почуствуваат?” Тоа е првото прашање што си го поставуваат во Apple кога почнуваат со дизајн на производ. А, одговорот е:  ”Восхит. Изненадување. Љубов. Поврзаност” Можеби ги сакате производите и дизајнот...

Е, ова е Шангај!

Неверојатно патување низ Шангај, различен и ексцентричен, дом на 23 милиони луѓе.  Доживејте ја промената на ритмот, миговите во денот, душата на градот со ова  тime-lapse видео снимено од фотографот Роб Витворт и експертот...