Tagged: автомобили

Роденденска симфонија на седумте генерации Porsche 911

За впечатлива прослава на 50-годишнината на Porsche 911, германскиот производител на овие автомобили направи ”автомобилска симфонија” за да се испее роденденската песна. Седум генерации на Porsche 911 ги збрмчеа своите мотори и направија вистинско...

Автомобилска еволуција

  Човекот отсекогаш тежнеел нештата да ги усоврши,направи поубави, покорисни…по негов вкус. Така е и со автомобилите , овде ви ја претставуваме еволуција на некои модели на автомобили   Нормално доколку некои работи се...

Американците и мускулите…на автомобилите

Што е тоа што се буди во просечниот американец кога станува збор за автомобилите? Нешто што ние европјаните, очигледно, никогаш нема да го разбереме. Зошто? Па немаме толку големи автопати, рамнини, беспаќа. Немаме толку...

Tesla Model S, Првата целосно електрична лимузина во светот

Научниците го лансираа првиот ”вселенски” седан. И да, електричен е. Elon Musk (роден на 28 Јуни 1971) е американски бизнисмен со јужно-африканско потекло. Основач е на SpaceX и ко-основач на Tesla Motors и PayPal...

Ексклузивно: JAGUAR F-TYPE

Ова е првиот класичен двосед на Jaguar по легендарниот E-type кој се смета за еден од најубавите автомобили на сите времиња и покрај несразмерната пропоција помеѓу ширина на трагите со обемот, па изгледа како...