Skip to main content

Ваков телефон, онаков телефон… Па овој имал волку пиксели, та оној имал онаков зум.

За да направите супер зум на вашиот телефон (ако го немате, зумот мислиме) потребно е само старо ласерче и шнола (онаква за во коса). Следете ја постапката преку фотографиите и voila! имате зум…супер зум!

 

Чекор 1: Извадете ја леќата од старото ласерче l1

 

Чекор 2: Еве што ќе ви остане после вадење на леќата l2

 

Чекор 3: Еве ја и леќата, веќе извадена l3

 

Чекор 4: Спојте ги леќата и шнолата во цврста ”прегратка” l4

 

Чекор 5: Така прегрнати и споени (леќата и шнолата) залепете ги на телефонот онаму каде што е отворчето за камерата или постручно блендатаl5

 

Чекор 6: Ова не е чекор, туку финиш: Сликајте нешто! Та, нели зум имате 🙂 l6

 

Чекор 7: Браво, сега пофалете се со супер зумираната фотка l7

 

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...