Спој на младоста и искуството Лешоски и Ориѓански

Поезијата на Дарко Лешоски со музичка позадина од Златко Ориѓански.

Музиката на Златко Ориѓански поткрепена со поезијата на Дарко Лешоски.

Проект на двајца големи уметници. Ги прашавме за проектот!

Даре прескромен како и секогаш збор му даде на постариот колега Златко.

“Ова е само почеток на една работа која ќе биде цел албум од десет песни. Дарко Лешоски за мене во моментов е најголемиот македонски поет и моја инспирација. Живееме во момент кога македонската музика е умрена….Со зборување, не може да се оживее туку со нова ,наша,автентична музика. Одиме натаму, се надевам дека во следниов период, на секои два-три месеци ќе вадам нова песна.”

И да за крај …песната…музиката..уживајте!!

 

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...