Skip to main content

Навидум, обични животни ситуации на сосем обични локации. Но, сепак…

Со внимателно мерење и визуелизирање, францускиот уметник Шарл Левал направи серија на инсталации низ улиците на Париз. Сценографијата ја сочинуваат скалите, столбовите, ќошињата, олуците, тротоарите. Минимална употреба на реквизити и ликови, кои иако се црно-бели, сепак се живи и му даваат душа на обезличениот простор.

А, дека имагинацијата нема граница имате совршен пример на следните фотографии:

2

3

4

5

 

6

7

9

11

12

16

22

33

55

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...