Сите бои на Велигден

На Велики Четврток се вапсаат јајца. Пред изгрејсонце. Така велат старите. Така налагаат обичаите. И иако традиционално велигденските јајца се вапсаат во црвена боја, како симбол на тврдокорноста и пролеаната крв на Исус за човештвото, сепак вие може да започнете нова традиција и покрај црвените јајца да примените некои нови бои и начини за вапсање.

Се потрудивме да собереме некои од актуелните трендови во вапсање јајца, ако такво нешто постои, и да ви ги презентираме. Покрај спретноста при вапсање, важно е изборот на бои да го прилагодите на севкупниот велигденски дух што го има во вашиот дом. Одберете свежи јајца, внимавајте на времето на варење и започнете…црвени, шарени, златни, со точки, со птици, со траки…изборот е огромен…и ваш!

148eb393a7b536bbcb240cd3261e0eec 176d848870a099b969bbc664a5949c21 718ac9b7c46ec00e45947fa9b3250df2 982329b2c2f809e0d137fe81b3a2d211 aa10f15affdc608d3dd336c42b8521a8 b8fec9bd6a39a23365f024d3148b80a0 ba01194809c6e9e1dd1c63c2fbf45625.jpgc6a842fa928c431904b6016cf6df242b d891d418a508e6849056a4f075378f5c da692ab455f6a1857b0825fe4fdb39cb e77e61ea9ebffd92eb189dcd3b3f15c0 e1928ec0b6d5e139a2f525c4de0ec8c6 14641e6b4e14fd394e55aa98d110a29b 5b99ace84832a5c06c37622a7800aff2 24c957dccaf51be168c00f744d27a0ac bd61ddb871e3aa77af61e4a9c3987f57 e2c13d5bbbf73af258d1d68aea121131

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...