Skip to main content

Северна Кореја е најизолираната земја на светот. Во неа “живеат” околу 25 милиони жители. И покрај тоа што официјарното име и е  Демократска Народна Република Кореја, на сите светски листи за демократија, човечки права и слобода на говор се наоѓа на последното место. Низ неколку слики погледнете ги конрастите во оваа земја.

1

2

4

6

9

12

14

16

22

23

26

33

44

54

56

66

67

77

90

98

99

123

332

456

562

773

783

954

 

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...