Skip to main content

Редок хибриден вид, помеѓу зебра и магаре се роди во Италија пред неколку месеци. Преслаткото животно -”зегаренце” се вика Ипо и е единствено од таков вид на Апенинскиот полуостров.

Приказната како се сретнале неговите родители оди вака: Зебрата Мартин ја прескокнал оградата на резерватот каде се наоѓал за да биде заедно со магарето Гилда. Нивната ”љубов”, по 12 месеци вродила плод, преслаткото зегаренце.

Ипо речиси во целост наликува на својата мајка, освен четирите пругасти ноџиња кои ги наследил од својот татко, љубовџијата Мартин.

Вам, на кого повеќе ви личи?

 ze1

 

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...