Skip to main content

Тито умре 1980. Година потоа, во 1981, Шарло Акробата  направи самостоен албум кој го доби името Бистрији или глупљи човек бива кад….

Албумот беше мешавина од панк, реге, ска, текстовите минималистички (тукуречи извици, пароли, графити). Албумот ” пукаше”  од енергија.

Беше несфатен тогаш, тежок е и денес но, е еден од најдобрите албуми издаден на овие простори.

1.Шарло је нежан

2.Пазите на децу 1

3.Феномен

4.Сад се јасно види

5.Рано изјутра

6.Љубавна прича

7.Само понекад

8.Човек

9.Бес

10.О,о,о…

11.Проблем

12.Ја желим јако

13.Пазите на децу 2

Групата составена од Милан Младеновиќ, Душан Којиќ-Која и Ивица Вдовиќ-ВД  не опстана подолго од еден албум……премногу енергија…премногу креативност….премногу љубов кон музиката беше собрана во овие три млади момчиња…

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...