Шарената колиба во Vaňov

До куќата тешко се доаѓа. Лоцирана е на стрмнината над селото. Градината е свртена на североисток.Но, затоа, погледот кон околината и реката во близина е воодушевувачки.

Градителот на куќата бил посебно инспириран затоа што на ова место некогаш била викендичката на неговите баба и дедо.

Новата куќа е хармонично вклопена во амбиентот што го сочинуваат прекрасните ридови и долини, бродовите кои пловат по реката, носталгијата, мирот и спокојот.
Новата градба ја продолжува приказната на старата колиба…до некои нови поколенија.

v8

v9

v51

v53

v54

v65

v3

v4

v5

v440

v1

v2

v12

v13

v22

v23

v32

v221

v321

 

Дизајн: 3+1 Аrchitekti
Локација: Vaňov, Czech Republic (Вањов, Чешка)
Површина: 134 м²
Година: 2012

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...