Skip to main content
КУЛТУРАФОТОГРАФИЈА

Режија и Фотографија: John Urbano

John Urbano, режисер и фотограф.

Сликал за Abercrombie&Fitch, American Eagle, Aerie, Converse, Gilly Hicks, Hollister Co., Juvenile Diabetes Research Foundation, Madewell, One Direction, Simon Cowell, Sony UK, Swisse Vitamins, Tween Brands, Vince, XOXO…

Најновиот проект на Џон е меѓународната рекламна кампања за Swisse Vitamins со Nicole Kidman, работена во земјата од која потекнува Никол-Австралија.

Видеото за песната “What Makes You Beautiful” на One Direction “What Makes You Beautiful” доби две MTV video music awards во 2012.

Неодамна излезе и книгата John Urbano 1  во која е сумирана 10-годишнита работа на Урбано – филм и црно-бела фотографија.

Документарниот филм Beauty of the Fight беше прикажан на 29 филмски фестивали ширум светот. Награден е со титулата Најдобар документарен филм на Athens International Film + Video Festival и за Најдобра Кинематографија на Docufest Atlanta.

Во моментов Џон Урбано работи на проект со Justin Timberlake и на новата книга за која фотографиите се снимаат на локации во Сицилија, родната земја на неговите родители.

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...