Резба за Гинис

На кинескиот уметник Женг Чунхуи му беа потребни 4 години да ја создаде најголемата скулптура од дрво на светот. Резбата се круниса со овој епитет и неодамна влезе во Гинисовата Книга на Рекорди благодарение на нејзината големина. Долга е нешто над 12 метри и го прикажува ”Животот на луѓето покрај реката за време на Фестивалот Кингминг”. Мотивите се од истоимената слика од 12. век на Женг Зедуан.  

d2

d3

d4

d5

 

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...