Реалноста на Tim O’Brien

Што имаат заедничко боксот и уметноста? Очигледно многу нешта. Тоа најдобро го знае Тим О’Брајен.

Роден е во Њу Хејвен, Конетикат 1964та. Средно дете меѓу тројца браќа. Тренирал бокс во средно училиште. И сеуште е активен, но како тренер.

Американскиот уметник делата ги создава во реалистичен стил. Илустрациите му се појавуваат во многу реномирани мазазини (Time Magazine, Newsweek, National Geographic и др.) но и на поштенските марки (Џуди Гарланд и Хети МекДаниел) издадени во 2006 год.

Во едно интервју во 2002 год. О’Брајен за својата работа и стилот вели:

Мојот израз е концептуален реализам со благ осврт кон идеализмот

Еве што опишува тој:

to18
to22
to16
to20
to14
to15
to13
to12
to11
to8
to1
to7
to5
to4
to2

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...