Пластик Класик

”Пластик Класик” е збирка на репродукции на класичните уметнички дела во која уметничката Џејн Перкинс дава современ осврт на старата школа на мајстори на сликарството.

Копчиња, играчки, пластични фигури, секојдневни предмети во служба на уметноста.

Еве како изгледаат ”Мона Лиза” на Леонардо да Винчи, ”Сончогледите” на Винсент Ван Гог , ”Лотосите” на Клод Моне и многу други во интерпретација на Перкинс:

 

pk1
pk2
pk3
pk4
pk5
pk6
pk7
pk8

 

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...