Палачинки ”универзале”

За ”добро утро”, за десерт, за ”нешто блачко ми се јаде”, за универзална консумација!
И додека сите се караат од која земја, точно, водат потекло палачинките, ние нема да пишуваме нешто подолго и поопширно за нив. Ама пак, со сигурност знаеме дека се сечие најомилено јадење/десерт/ужина.
И ги има, благи, многу благи, со нутела, со мед, со овошје, солени, полусолени, тенки, и онакви дебели американски…Палачинки на милион начини. Да ве потсетиме:

1

3

4

5

7

9

12

13

14

22

23

24

32

44

48

54

55

56

67

93

 

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...