Skip to main content

Беше еден од најплатените и најгледани глумци на ТВ  и оп! Hugh Laurie got the blues. За волја на вистината, Хју е заинтригиран со блуз од мали нозе но, дури кога го издаде деби албумот Let Them Talk тој ги  заинтригира ситe. Дури и насловот е интригантен. Како да вели; Не прашувајте Кој е Хју Лори, оној образуван во Итон и Кембриџ, оној англиски милионер па баш тој да се најде повикан да зборува за блуз, за сиромаштија, за меланхолија?

cd-laurie

Еве го повторно со нов албум. Овој пат со Did’t it Rain. Албумот излезе на 6.мај оваа година и секако дека ќе се продаде со милионски тираж. И не само заради името на Хју Лори. Туку заради неговата страст. Страст, што ја пренесе и стана нешто многу повеќе од една обична лудорија на еден богаташ. Вокалот на Лори е приказна сама за себе, малку шушкачка, но неговите изведби на пијано се одлични.

HL1

Како и да е, албумот на Лори треба да го слушнете. Заради неговата страст , заради блузот, заради збирот на одлични музичари кои работеа на албумот.

Затоа што Hugh Laurie has got the blues! Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...