Skip to main content

Иако наочарите за сонце се моден додаток за цела година, сепак, секоја пролет се најавуваат новите модни трендови. Различниот дизајн, стил и изработка се многу примамливи кога ќе посакате да се подновите со нов пар на наочари, но, треба да внимавате наочарите да ги прилагодите со обликот на лицето.

ОВАЛНО ЛИЦЕ  (Должината на лицето е малку поголема од ширината)

Рамките не треба да ја надминуваат ширината на лицето. Препорачливо е стаклата да покријат поголем дел од централната површина на лицето. Со тоа, визуелно се скратува должината.Одберете ”мачкасти”, четвртасти, правоаголнести или наочари со што поголема ширина изработени од материјал како рафинирана пластика.

hbz-flipbook-Oval_Oliver_ppls-lgn hbz-flipbook-Oval_Prism-lgn hbz-flipbook-Oval_Stella_McCart-lgn hbz-flipbook-Oval_Tory_Burch-lgn

ОКРУГЛО ЛИЦЕ  (Полно лице со меки линии, должината на лицето се скоро исти)

Одберете рамни, геометриски правопропорционални рамки. Најдобро е да одберете стакло во што потемна боја за да се минимизира полноста на лицето. За да не се оптеретува дополнително, тенок метал или транспарентен материјал би биле идеален избор за овој тип на лице.

hbz-flipbook-Round_Acne-lgn hbz-flipbook-Round_Toms-lgn hbz-flipbook-Round_Valentino-lgn hbz-flipbook-Round_Westward_Lning-lgn

ЛИЦЕ ВО ОБЛИК НА СРЦЕ (Ширината на челото и образите е поголема од долниот дел)

За вас е најдобро да одберете тенки, лесни материјали на рамки, рамки од проѕирна пластика или метал. Дозволено е ширината на стаклата во долниот дел да биде поголема или дополнително декорирана со што би се дополнила ширина во долниот дел на лицето.

hbz-flipbook-Heart_Alexdr_Wang-lgn hbz-flipbook-Heart_Miu_Miu-lgn hbz-flipbook-Heart_Tom_Ford-lgn hbz-flipbook-Heart_TopShop-lgn

ЛИЦЕ СО КОЦКАСТ ОБЛИК  (Широко чело и брада со изразени, дефинирани линии)

При изборот на наочари внимавајте тие да бидат благо заоблени за да се добие мекост на линиите на лицето. Препорачливо е да ги носите што повисоко и да одберете посвежии бои и материјали.

hbz-flipbook-Square_Burberry-lgn hbz-flipbook-Square_Illesteva-lgn hbz-flipbook-Square_Nina_Ricci-lgn hbz-flipbook-Square_Prada-lgn

Се надеваме дека ви помогнавме при изборот на модел на наочари. Сега сте спремни да уживате во сонцето…во сенка 🙂

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...