Skip to main content

Италија. Кафе. За да се направи 22. годишен календар за омиленото  кафе на италијанците – Lavazza кафето, Мартин Шулер направи интересна фото-сесија со најдобрите готвачи на светот. Иновативни, креативни, мајстори во својот занает, величествената седморка ја сочинуваат: Феран Адриа, неговиот брат Алберт Адриа, Мишел Брас, Масимо Ботура, Антонино Канавакјоло, Карло Крако и Давид Олдани.

Секој од нив позираше во склад со својата инспирација во готвењето. Револуционерни, традиционални, феноменални, ова се готвачите кои го сменија светот на храната.

 

1

02

2

3

5

 

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...