Метаморфозата на една жена

Мултимедијалната уметница Ема Ален има дарба и вештина за специјални ефекти со шминка. Своето знаење и умешност ги внесе во прекрасното stop-motion видео кое го нарече ”Ruby” и кое ја осликува метаморфозата на една жена која старее, умира и се реинкарнира.

За потребите на видеото, Ема, во тек на пет дена, на своето лице беспрекорно нанесува шминка и го фотографира. Фасцинантната преобразба има неверојатен крај.

Погледнете го видеото и откријте што се случува по светкавата трансформација:

 

 

 

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...