Летен маникир? Да, со контраст

Летото е вистинско време за свежи и јаки бои. Но, не кога се работи за ноктите.

Оваа сезона се е во знакот на контрастите. Ноктите се или бледи или многу темни. Декорирањето е збогатено со по некој металик ефект а, за разлика од секогаш-актуелниот француски маникир, ова лето актуелен е француски маникир со акцентирани декорирани врвови на ноктите.

 

1. БЛЕДО: Нежни пастелни тонови на кајсија или комплетно отсуство на боја. Чисто и елегантно.

Бледи нокти

Бледи нокти

Бледи нокти

Бледи нокти

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

2. ТЕМНО: Боја да, само ако е темна. Од темно сина, темно црвена до целосно црна.

Темни нокти

Темни нокти

Темни нокти

Темни нокти

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. МЕТАЛИК: Повторно контраст! Линии или цветни дезени, декорацијата е со висок сјај. 

Металик сјај

Металик сјај

Металик сјај

Металик сјај

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

4. ВРВ: Францускиот маникир во ново руво. ”Капки” или ”Зраци”, на бледа или многу темна основа

врв

Француски маникир со акцентирани врвови

врв

Француски маникир со акцентирани врвови

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...