Skip to main content

После 22 години од првиот Star wars филм, компанијата за играчки, Lego одлучи да склучи договор со Lucasfilm за да направи линија/серија на Lego Star Wars играчки. Во неа се опфатени сите шест филма и други елементи од Star Wars универзумот. До ден-денес се направен 236+ сета. Оваа серија држи рекорди за најдолга серија, најдолг и најголем сет.

9500 BattleoHoth2 10178 10198-1_Tantive_IV 10212 9526 7261 9515 75021-Set 75019 Lego_mos_espa_podrace 7662_box 10188

 

 

May the Fourth be with You! Happy Star Wars Day! 🙂

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...