Куќа со мирис на море и лимони

Во Тарагона, Шпанија, покрај морскиот брег, во овоштарникот со миризливи лимони се издига прекрасна бела куќа.

Со правилниот, геометриски дизајн како да си играл самиот Пикасо. Обезбеден е простор за непречено струење на морскиот ветер и наплив на сончева светлина.

За да се избегне честото поплавување, кое е неминовно во овие предели, архитектите ја проектирале куќата на платформа на висина од 70 см над тлото.

Иако делува по малку футуристички, куќата е неверојатно удобна, пространа и идеална за одмор. Белината пак одлично е вклопена во морскиот амбиент. Функционалноста на белата боја е и во тоа што овозможува природно ладење во жешките денови.

Ова е уште еден пример, како современиот дизајн се снаоѓа во традиционална околина- Белата куќа со мирис на море и лимони.

 

Куќа со мирис на море и лимони

kuca

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...