Кога ќе се спојат бојата и телото – Фестивал!

На Вуртерзе (Wörthersee), алпско езеро на југот на Австрија во покраината Корушка по трет пат се одржа World Body Painting Festival. 30.000 посетители, уметници од 45 земји, натпревари, многу претстави, уметнички изложби, добротворни приредби, забави и вистински рај за фотографите. Главен настан беше презентацијата на “WBF Installation Art Award” чија цел беше да се создаде уметничка поставка со примена на боја, тело и елементи од непосредната околина. 

Резултатот од работата на многуте уметници е очигледен а, спојот на боите и телото – прекрасен. Еве дел од атмосферата:

1

2

3

4

5

6

7

8

9

10

11

12

14

15

16

18

19

21

22

23

24

55

66

83

123

211

За повеќе тука

 

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...