Skip to main content

Прекрасни зданија со импресивна архитектура, беспрекорно уредени паркови и  непроценливо богатство на уметнички слики, скулптури, мебел и предмети од сребро и злато за секојдневна употреба.

Замоци распослани низ Европа, со традиција и култура, историја втисната во секој камен.

Некои од овие замоци и ден денес се дом на кралските семејства а, некои се претворени во музеи.

И сите како да излегле од некоја бајка…

Schwerin Castle, Germany

z29

 Conwy Castle, North Wales

z28

Balmoral Castle, United Kingdom

z27

Windsor Castle, England

z25

 Castle Howard, Yorkshire

z1

Neuschwanstein Castle, Germany

z5

 Malbork Castle, Poland

z4

Corfe Castle, Dorset

z3

 Castle Hohenschwangau, Germany

z2

 Château de Chambord, France

z6

Schloss Moritzburg, Germany

z11

Peleș Castle, Romania

z10

Kilkenny Castle, Ireland

z9

 Hohenwerfen Castle, Austria

z8

 Castillo de Coca, Spain

z12

Catherine Palace, Russia

z24

Chateau de Chillon, Switzerland

z23

Burg Hochosterwitz, Austria

z22

Bodiam Castle, United Kingdom

z21

Kylemore Abbey, Ireland

z20

Prague Castle, Czech Republic

z19

Château de Versailles, France

z18

Highclere Castle, United Kingdom

z17

Edinburgh Castle, Scotland

z16

Alnwick Castle, Northumberland

z15

Kronborg Castle, Denmark

z14

Castel del Monte, Italy

castel-del-monte-italy-24661-1370819431-5

Castello di Erice, Italy

castello-di-erice-italy-24033-1370819953-2

Castello di Miramare, Italy

castello-di-miramare-italy-4715-1370819805-7

Castello Sforzesco, Italy

castello-sforzesco-italy-19845-1370819522-5

 

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...