Избалансирана исхрана…Буквално!

Италијанската стилистка Elena Mora заедно со фотографката Karsten Wegener креираа серија на фотографии со состојки од нашите омилени јадења.

Насловот на фото-серијалот е Балансирана исхрана и ги претставува главните состојки за подготвување на Лосос, Пита со јаболки, Пица Маргарита и Супа Минестроне, поставени на начин на кој храната е буквално избалансирана до перфекција.

 

losos
pita od jabolki
Pica Margherita
supa Minestrone

Ginka Ristova

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...

You may also like...