Skip to main content

Ако не го постираш на Инстраграм она што го јадеш, зошто ти служи тогаш?

Ете, до таму дојде работата. Инстаграм е преплавен од фотографии на храна и пијалоци во најразлични варијанти, состојби и филтри.

Ама на Инстраграм има и едно типче (@talkingfood) што постира храна што зборува.

Добро, не зборува буквално, туку фигуративно.

Типот користи фотки од најобични прехранбени производи и им додава зборови или поточно популарни фрази кои се користат во денешната поп-култура.

Така од Shit’s about to hit the fan, Take me away и To be or not to be излегува ова:

8 9 1 15 16 7 14 13 12 6 4 10 11 3 5

Имате вие некоја ваква? Инстаграмирана храна што ”зборува” 🙂

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...