Skip to main content

Маркетинг тимот на Honda дојде на идеја за интересна (и забавна) Твитер кампања која ги таргетира познатите производители на брза храна за да ги промовира своите возила Odyssey  кои имаат вградена правосмукалка. 

Не е тајна дека луѓето повеќе време минуваат во своите автомобили, па таму и јадат, не така често, брза храна, грицки, ужинки…се што прави трошки! Остатоците од таквата храна најчесто завршуваат на подот , а и низ целото возило. Хонда Одисеј со вградената правосмукалка реши да стави крај на нередот во автомобилите и за тоа да ги извести, преку твитови, најголемите производители како Орео, Скитлес, Чириос, ТакоБел, Херши…

Лансирањето на кампањата, очекувано, донесе лавина од твитови. Некои од нив се со навистина интересна содржина. Уверете се и сами:

 

ht1-1 ht2-1 ht3-1 ht4-1 ht5-1 ht6-1 ht7-1 ht8-1 ht9-1 ht10-1 ht11-1 ht12-1

 

Always looks on the bright side of life, but,nevertheless, wears an umbrella ...